Belevingsgerichte zorg

De Volle Aandacht biedt belevingsgerichte zorg in een woonzorghuis voor ouderen met dementie

De Volle Aandacht in Sint Pancras biedt belevingsgerichte zorg aan ouderen met dementie. In ons kleinschalige woonzorghuis hebben wij plaats voor een acht-tal ouderen. In dit particuliere verpleeghuis bieden wij de belevingsgerichte zorg die past bij de belevingswereld van dementerende ouderen.

Het kleinschalige karakter zorgt ervoor dat onze bewoners kunnen wonen als thuis. Niets moet, alles mag. Dat is hierbij ons motto. De leefstijl en gewoonten van onze bewoners zijn uitgangspunt voor de zorg en begeleiding.

Meer weten over belevingsgerichte zorg?

Belevingsgerichte zorg voor ouderen

Alhoewel de Volle Aandacht slechts plaatst biedt voor slechts acht bewoners is er permanent zorg aanwezig in het huis. De zorg in ons particuliere woonhuis wordt verleend door Magentazorg, een zorgverlener die staat voor kwaliteit en professionaliteit. Bewoners kunnen de volledige zorg volgens de WLZ-indicatie ontvangen. Van verpleging, persoonlijke zorg, ondersteunend- en activerende begeleiding en de nodige aanvullende medische zorg.

Wonen en belevingsgerichte zorg in de Volle Aandacht kunnen vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) worden gefinancierd. Daarnaast wordt er door het CAK een eigen bijdragen geïncasseerd die afhankelijk is van het inkomen van de inwoner. De Volle Aandacht is geen BOPZ instelling en kan haar bewoners niet tegen haar wil in bescherming nemen.

Belevingsgerichte zorg bij dementie

De zorgverleners van de Volle Aandacht hebben ruime ervaring met het begeleiden van ouderen met dementie. Het personeel is bekwaam om professionele belevingsgerichte zorg te kunnen verlenen. Hierbij werken wij met een vast team om de zorg zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op de bewoners.

De basiszorg en ondersteuning die niet door het Centrale Indicatie Zorginstellingen (CIZ) zijn geïndiceerd maken onderdeel uit van het service pakket. Alhoewel deze zorg toch heel gewoon is wordt deze niet gefinancierd door het AWBZ. Het service pakket is onmisbaar voor dementerende ouderen en bestaat uit:

  • Permanente aanwezigheid van een professioneel zorgteam
  • Coördinatie, verslaggeving en registratie van de volledige zorg en begeleiding
  • Monitoren van de zorg, begeleiding en verslaglegging door een verpleegkundige.
  • Toezicht op een goede administratieve afwikkeling van het Persoonsgebonden Budget.

Wonen met dementie

Het zorghuis heeft op de begane grond beschikking over twee gemeenschappelijke woonkamers en een eetkeuken. De grootste woonkamer heeft hierbij uitzicht op de straat en een uitloop naar het buitenterras. De woonkamer aan de ander zijde van het huis beschikt over een televisie en beschikt over de mogelijkheid om hier samen met de familie te kunnen eten. Op de tweede verdieping heeft elke bewoner zijn eigen kamer met toilet en wastafel. De bovenverdieping is te bereiken met de lift of met de trap. Om de veiligheid tijdens het wonen in huize de Volle Aandacht te kunnen garanderen is het huis voorzien van een brandveiligheidssysteem en een oproep- en signaleringssysteem.

Wilt u meer weten over de belevingsgerichte zorg en wonen in de Volle Aandacht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.