Dementiezorg

De Volle Aandacht is kleinschalig wonen voor ouderen die behoefte hebben aan dementiezorg

Dementiezorg voor ouderen

De Volle Aandacht is een particulier woonzorghuis voor ouderen met dementie. Hier kunnen acht mensen wonen als thuis. Het individu staat hierbij centraal. Bewoners mogen zelf kiezen hoe laat ze op staan en wat ze willen doen. ‘Niets moet, alles mag’. Dat is het motto van De Volle Aandacht. Het belangrijkste uitgangspunt voor de zorg en begeleiding zijn de eigen leefstijl en gewoonten van de bewoners.

Wilt u meer weten over dementiezorg in De Volle Aandacht?

Het kleinschalige karakter van de Volle Aandacht zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer. Hier kunnen ouderen wonen als thuis. Door deze woonvorm kunnen mensen met dementie semi-zelfstandig wonen. Daarnaast wordt er dementiezorg geboden die past bij de fase van dementie van de bewoner.

Dementiezorg in Noord-Holland

In De Volle Aandacht in Sint Pancras kunnen acht mensen met dementie kleinschalig wonen. Het huis is centraal gelegen in Noord-Holland in het centrum van het dorpje Sint Pancras. Dit is nabij Castricum, Heiloo, Alkmaar, Schoorl, Bergen en Heerhugowaard. Het huis voorziet in zorgbehoefte voor mensen met dementie.

De zorg in de Volle Aandacht wordt afgestemd op de belevingswereld van de bewoner. In het huis is permanent zorg aanwezig. De dementiezorg wordt verleend door Magentazorg, een gerenommeerde zorginstelling in Noord-Holland. Bewoners kunnen de volledige zorg van de WLZ-indicatie ontvangen. Dit omvat de verpleging, persoonlijke zorg, ondersteunende begeleiding en eventuele aanvullende medische zorg. Wij werken met een vast team om de zorg zou vertrouwd en prettig mogelijk te maken.

Bekijk de onderstaande video voor een kleine impressie van de dementiezorg bij De Volle Aandacht:

Kleinschalig wonen met dementie

De Volle Aandacht biedt plaats voor acht ouderen met dementie. Hier kunnen zij samen in een kleine groep samen wonen wonen. Het huis heeft twee gemeenschappelijke woonkamers en een keuken. De grootste woonkamer aan de voorzijde van het huis heeft een uitloop naar het buitenterras. De andere woonkamer heeft een televisie en biedt de mogelijkheid om familie van bewoners te ontvangen.

Op de tweede verdieping van het huis bevinden zich de kamers van de bewoners. Elke bewoner beschikt over een eigen kamer met voldoende privacy. De kamers zijn voorzien van een eigen wastafel en toilet. Deze verdieping is te bereiken per trap of per lift voor bewoners die slecht te been zijn.

Dementiezorg in De Volle Aandacht

Wilt u meer weten over dementiezorg en wonen in De Volle Aandacht? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze dementiezorg voor ouderen. Indien gewenst leiden wij u rond in ons kleinschalige woonzorghuis.