Particuliere zorg

De Volle Aandacht biedt particuliere zorg voor ouderen met dementie in een kleinschalig woonzorghuis.

Particuliere zorg bij de Volle Aandacht

De Volle Aandacht is een particulier zorghuis in Sint Pancras. Het huis biedt plaats voor acht ouderen met dementie. Persoonlijke aandacht is uitgangspunt voor de zorg en begeleiding in het huis. Het kleinschalige karakter zorgt voor een warme een huiselijke sfeer. In het huis is particuliere zorg mogelijk omdat er altijd een zorgverlener in het huis aanwezig is.

Wilt u meer weten over particuliere zorg bij De Volle Aandacht?

Particuliere zorg in Noord-Holland

In De Volle Aandacht kunnen dementerende ouderen zorg krijgen in een particulier woonzorghuis. Het huis staat in het centrum van het gezellige Noord-Hollandse dorp Sint-Pancras. Het in de gemeente Langedijk gelegen dorpje ligt tussen Alkmaar en Heerhugowaard. Op loopafstand van het huis zijn verschillende voorzieningen zoals een supermarkt en winkels. Daarnaast is er tegenover het huis een kerk. Huize De Volle Aandacht is in 20 minuten te bereiken vanaf Bergen, Schoorl, Castricum en Heiloo.

Zorg vanuit het PGB

De zorg van in de Volle Aandacht wordt gefinancierd vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Met het PGB kunt u zelf zorg of begeleiding inkopen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt voor welk type zorg of begeleiding u in aanmerking komt. De kosten hiervan worden gefinancierd door de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). In sommige gevallen is het mogelijk dat u een eigen bijdrage moet betalen, deze is afhankelijk van uw inkomen. Om in aanmerking te komen voor de particuliere zorg in De Volle Aandacht dient uw ‘Zorg in Nature Indicatie VenV ZZP5 met verblijf’ worden omgezet naar een PGB. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen.

Door het PGB van alle bewoners te bundelen is in De Volle Aandacht permanente zorg aanwezig. De zorg en begeleiding is in handen van Magentazorg. We werken hiermee met een vast team van gekwalificeerde zorgverleners. Hierdoor kunnen we het individu centraal stellen. Dit is een van de belangrijkste kernwaarde voor wonen in De Volle Aandacht.

Wonen in een particulier woonzorghuis

Bij De Volle Aandacht staat persoonlijke aandacht van de bewoner centraal. De eigen levensstijl en gewoonten van de bewoners zijn het uitgangspunt voor de particuliere zorg en begeleiding. De bewoners mogen zelf kiezen welke activiteiten ze willen ondernemen. Zo kunnen de ouderen helpen met het doen van boodschappen, het vouwen van de was of het verzorgen van de klanten in de woonkamer en tuin. Maar het is niet verplicht. Inwonende hebben de eigen regie, net zoals thuis.

Het wonen in de Volle Aandacht wordt als zeer prettig ervaren. Het particuliere zorghuis heeft twee woonkamers, hier kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. Daarnaast is er uiteraard een eetkamer en keuken aanwezig. Indien gewenst kunnen de bewoners hier gezamenlijk een maaltijd bereiden. Echter biedt het huis ook voldoende privacy. Zo heeft het huis op de bovenverdieping voor elke bewoner een eigen kamer. Deze kamers zijn voorzien van een eigen wastafel en toilet.

Wilt u meer weten over de particuliere zorg bij De Volle Aandacht? Neem gerust contact met ons op. Wij geven u graag een rondleiding in ons woonzorghuis.