De Volle Aandacht

De Volle Aandacht is een initiatief van Pieter en Suzanne Groot. Op de Bovenweg 112, in het hart van Sint Pancras, verbouwden zij de voormalige bakkerij tot De Volle Aandacht. Midden in het dorpsleven en vlak bij het winkelcentrum kijken de woonkamers en terrassen van het karakteristieke gebouw uit op het leven van de straat en geven het huis een prominente plaats in de dorpsgemeenschap.

De negen bewoners hebben op zowel de begane grond als de eerste verdieping van het huis de beschikking over twee gemeenschappelijke woonkamers en eetkeuken. Beide woonkamers bevinden zich op de kop van het huis en bieden een prachtig uitzicht op de straat in het dorp. Verdeelt over twee verdiepingen heeft iedere bewoner in het huis een eigen kamer met toilet en wastafel. De bovenverdieping is te bereiken met een inpandige glazen lift of een vaste trap. De volledig aangepaste douchegelegenheden op de eerste verdieping en de begane grond zijn goed bereikbaar. Het huis is voorzien van een brandveiligheidssysteem, een oproep- en signaleringssysteem en medewerkers zijn aanwezig of bereikbaar voor de bewoners.

De omgeving

De Volle Aandacht is gevestigd in het hart van Sint Pancras, een van de vijf dorpen van de gemeente Langedijk, (nu gemeente Dijk en Waard) in de omgeving van Alkmaar. De karakteristieke voormalige bakkerij ligt, rondom vrij, op de tweesprong Bovenweg-Kruisbosweg op loopafstand van het kerkelijk centrum, een nieuwe supermarkt en enkele winkels. Het huis heeft een nabijgelegen parkeergelegenheid en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en de taxidienst. De mooi beplante terrassen rond het huis zijn met elkaar verbonden. De bewoners kunnen daardoor beschut rond het huis lopen en een schaduw of zonnige plek vinden om te kijken naar het leven op de straat.

DE VOLLE AANDACHT

Sfeerimpressie

Activiteiten en dagbesteding

Centraal bij De Volle Aandacht staat de persoonlijke aandacht voor de bewoner. Het dagelijks terugkerende ritme van de dag geeft de bewoners steun, houvast en afleiding.
Opstaan in de loop van de ochtend, (samen) ontbijten, de krant of zachte muziek. De koffie in de woonkamer en elkaar ontmoeten bij de zelf gebakken appeltaart. Een lichte lunch, het opmaken van de boodschappenlijst, het wasgoed dat gestreken en gevouwen wordt, het inkopen doen, het verzorgen van de planten in woonkamer en tuin. Familie die op bezoek komt. Vrijwilligers die gezelschap houden of mee gaan wandelen. Betrokken worden bij het bereiden van de gezamenlijke maaltijden en het verzorgen van de tafel. Door het actief betrekken van en deelgenoot maken van de bewoners bij het dagelijkse leven is er overdag en s’avonds voldoende activiteit om in de nacht rust te vinden. Door de terrassen die rondom het huis met elkaar verbonden zijn kunnen de bewoners die de benen willen strekken of een frisse neus willen halen zich vrij rond het huis begeven. Ook hebben we de beschikking over een duofiets die tevens door familie is te gebruiken.

HEEFT U VRAGEN? OF MEER INFORMATIE NODIG?

Neem contact met ons op!