De Leeuwenhof

Aan een mooie lange polderweg in Heerhugowaard staat de monumentale en voormalige kaasboerderij De Leeuwenhof. Een bijzondere woonzorgvoorziening speciaal ingericht voor ouderen met dementie. Op deze plek krijgen zij de warmte, zorg en aandacht die zo belangrijk is in de laatste jaren van hun leven.

De Leeuwenhof is een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. Zodanig ingericht dat er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven kan worden aan de bewoners. De boerderij is opgedeeld in twee woongroepen met elk 6 appartementen. Elke woongroep heeft de beschikking over een eigen woonkamer en keuken. Daarmee biedt De Leeuwenhof een huiselijke omgeving waar de bewoners op een warme en veilige manier kunnen wonen.

De stolpboerderij ligt centraal in Noord Holland nabij Alkmaar in Heerhugowaard-Zuid, midden tussen de wijken Butterhuizen en Stad van de Zon. Hoewel de locatie een landelijke uitstraling heeft zijn de meeste voorzieningen in de wijk op loopafstand.

DE LEEUWENHOF

Sfeerimpressie

DE BESTE ZORG BEGINT MET AANDACHT

Referentie

28 oktober 2020

“Hierbij richt ik speciaal het woord tot de medewerkers van De Leeuwenhof te Heerhugowaard, waar onze moeder drie jaar mocht verblijven. Warmte, zorg en aandacht, zoals De Leeuwenhof weergeeft in zijn website-tekst, worden daar dubbel en dwars gegeven. Zo belangrijk in de laatste jaren van het leven! Dit hebben wij als familiekring rondom Bets zeker mogen meemaken, en het gaf ons het rustige gevoel dat het allerbeste voor Bets was gekozen. We zagen haar in de eerste tijd zienderogen opknappen en ze voelde zich al heel gauw helemaal thuis.

Wij danken daarom in het bijzonder het personeel, dat recht-door-zee hun goede inzichten in de praktijk bracht. Dit was te merken aan de altijd gezellige sfeer en het uitzonderlijke geduld. Beter had Bets het niet kunnen treffen. Daarom van mijn zussen en mij een dankbare groet als afscheid.”

FAM. BONGERS

September 2017

“Oude kaasboerderij gerenoveerd en voorzien van up to date technieken. Bepaalde landelijke elementen zijn behouden gebleven. Hier werkt een enthousiast team die kleinschalige zorg voor ouderen bieden. Top instelling.”

STEFAN

HEEFT U VRAGEN? OF MEER INFORMATIE NODIG?

Neem contact met ons op!