Kleinschalig wonen in Noord-Holland voor ouderen met geheugenproblemen.

Als iemand in uw naaste omgeving te maken krijgt met dementie of Alzheimer, kan na verloop van tijd de situatie zich voordoen dat het beter is dat hij of zij ergens anders gaat wonen. Dat is natuurlijk helemaal niet fijn, zeker niet als het om uw partner of ouder gaat. U ziet niet graag dat uw geliefde op een compleet andere plek verzorgd moet worden, zeker niet als het ook nog eens in een ongezellige zorginstelling zou zijn. Daarom hebben wij in Noord-Holland de oplossing voor dit probleem: kleinschalig wonen in een huiselijke woonvorm met zeer veel persoonlijke aandacht.

Kleinschalig wonen bij De Leeuwenhof Zorg

Maak kennis met woonzorgvoorziening De Leeuwenhof Zorg in Noord-Holland. Hier kunnen oudere mensen met dementie uitstekend terecht om in een huiselijke, gezellige en liefdevolle omgeving de laatste jaren van hun leven door te brengen. Onze twee kleinschalige locaties (een in Heerhugowaard en een in Sint Pancras bij Alkmaar) zijn volledig voor ouderen met dementie ingericht.

Unieke woonvorm voor ouderen met dementie

U ziet het: De Leeuwenhof en De Volle Aandacht zijn echt anders dan de reguliere zorginstellingen voor ouderen met dementie. Vooral de kleinschaligheid en huiselijkheid zorgen voor het unieke karakter van deze locaties. Wie hier woonachtig is, kan elke dag rekenen op de voor hem of haar noodzakelijke aandacht en zorg. Precies datgene wat er nodig is zodat uw partner of ouder nog zo lang mogelijk een menswaardig bestaan heeft.

Ook een fijne plek voor familie en vrienden

We zien ook heel graag dat familie en vrienden hier regelmatig op bezoek komen. Tijdens die momenten verkrijgen wij essentiële informatie over uw naaste en zijn we in staat om de allerbeste zorg te bieden. Het valt op dat ook de bezoekers van onze locaties keer op keer genieten van de huiselijke sfeer en de gezellige omgeving. U zou bijna denken dat u gewoon thuis bij uw partner of ouder bent. En heel eerlijk gezegd: in feite is dat ook gewoon zo!

KLEINSCHALIG, DUS MEER AANDACHT.

Onze twee locaties voor kleinschalig wonen

De Leeuwenhof in Heerhugowaard is een kleinschalige woonvorm voor ouderen met dementie. In Sint Pancras staat particulier woonzorghuis De Volle Aandacht, waar de focus ook op ouderen met dementie ligt. Op allebei de locaties hebben wij als doel om het de bewoners zo veel mogelijk naar de zin te maken en hen een liefdevolle en warme verzorging te bieden. Want of het nu om uw eigen partner of uw vader of moeder gaat: u ziet nu eenmaal graag dat het leven van hem of haar ook op een externe locatie zo comfortabel mogelijk blijft. Wij geven in De Leeuwenhof en De Volle Aandacht alle bewoners 24/7 de warmte, zorg en aandacht die zij nodig hebben. Hoe fijn is het om te weten dat uw geliefde dag in dag uit in de allerbeste handen is?

De Volle Aandacht in Sint Pancras

Ook De Volle Aandacht is een toplocatie voor ouderen met dementie. Deze kleinschalige woonvorm in Sint Pancras ligt vlakbij het winkelcentrum en staat midden in het dorpsleven. De woonkamer en het terras van de locatie kijken uit op het straatleven en de dorpsgemeenschap. Er is plek voor negen bewoners, die allemaal verspreid over de begane grond en de eerste verdieping hun eigen plekje hebben. Ook zijn er twee gemeenschappelijke woonkamers met eetkeuken.

De Leeuwenhof in Heerhugowaard

De Leeuwenhof betekent voor de meeste bewoners heerlijk thuiskomen. Het pand is gelegen aan een prachtige lange polderweg. Er zijn twee woongroepen die elk 6 appartementen bevatten. Beide groepen zijn voorzien van een eigen huiselijke woonkamer met keuken. Dit maakt dat de locatie aandoet als een warm en gezellig huis waar iedereen graag verblijft.

DE BESTE ZORG BEGINT MET AANDACHT

Zorg

ZORG EN DIENSTVERLENING

De Volle Aandacht is een beschermde en beschutte woonomgeving voor ouderen met dementie. Het particuliere woon- en servicepakket biedt samen met de geïndiceerde zorgdiensten alle mogelijkheden om veilig en vertrouwd in een kleine woongemeenschap alle aandacht en zorg te krijgen die past bij de levensfase. De mensen die werken voor de bewoners van De Volle Aandacht kiezen ervoor hun leven te delen met de bewoners. Samen met de bewoners van het huis volgen zij het gewone, voor de bewoners herkenbare, dagelijkse ritme van opstaan, activiteit en afleiding, eten en drinken, rusten, alleen zijn en ontmoeten. Dit ritme geeft ruimte aan de eigen gewoonten van de bewoner, de eigen voorkeuren voor de maaltijd, de eigen belangstelling, de eigen verhalen, gevoelens, vreugde en verdriet. Het wonen en leven in De Volle Aandacht wordt verzorgd en ondersteund door De Leeuwenhof Zorg. Zij staan garant voor een professionele en deskundige zorg en dienstverlening met oog voor het persoonlijke en particuliere karakter van De Volle Aandacht. De zorgverlener staat voor de kwaliteit van de hotelmatige diensten, de basis zorg, de WLZ geïndiceerde zorg en deskundige professionele begeleiding. Meer informatie over de organisatie is te vinden in het kwaliteitsplan.

Download het kwaliteitsplan
Download het kwaliteitsverslag

HOTELMATIGE DIENSTEN

  • Wij dragen zorg voor een oproepsysteem, signalering- en brandveiligheidssysteem en bereikbaarheid van een gekwalificeerde medewerker.
  • U kunt vrij gebruik maken van de algemene ruimten en lift, de volledig gemeubileerde woonkamers en eetkeuken, de aangepaste doucheruimten, de was- en droogmachine, de gezamenlijke (kleding)berging en de terrassen en het buitenmeubilair.
  • Alle maaltijden worden door ons verzorgd en bereid. Wij houden rekening met uw smaak en voorkeuren.
  • Koffie, thee en soortgelijke consumpties worden onbeperkt door ons aan u verstrekt.
  • Wij dragen zorg voor de schoonmaak van het huis en in overleg met u voor uw eigen kamer.
  • Wij zorgen voor het wassen, drogen en strijken van uw kleding en beddengoed, handdoeken etc.

ZORGDIENSTEN

Basiszorg en ondersteuning
De basiszorg en ondersteuning zijn niet door het Centrum Indicatie Zorginstellingen (CIZ) geïndiceerd en maken daarom onderdeel uit van het servicepakket. Deze basiszorg en ondersteuning die onmisbaar zijn voor de dementerende bewoners van De Volle Aandacht omvatten:

  • De voortdurende aanwezigheid van ons professionele zorgteam.
  • De coördinatie, verslaglegging en registratie van de volledige (en geïndiceerde) zorg, begeleiding en dienstverlening.
  • Het monitoren van de zorg, begeleiding en verslaglegging door een specialistisch verpleegkundige.
  • Het toezien op een goede administratieve afwikkeling van het Persoonsgebonden Budget.

Geïndiceerde zorg
De medewerkers van De Volle Aandacht hebben ruime ervaring in het bijstaan en begeleiden van ouderen met dementie en hun levensfase zij werken vanuit hun hart en zijn deskundig in hun beroep. Daarom kunnen in De Volle Aandacht de bewoners alle WLZ-geïndiceerde zorg en begeleiding ontvangen. Verpleging, persoonlijke verzorging, ondersteunende en activerende begeleiding en de nodige aanvullende (para-)medische zorg. Deze zorg en begeleiding worden vanuit een Volledig Pakket Thuis gefinancierd door het zorgkantoor. Daarover is een inkomensafhankelijke lage eigen bijdrage verschuldigd die door het CAK wordt geïnd.

Kosten

Opbouw bekostiging De Volle Aandacht

In een kleinschalige voorziening als De Volle Aandacht betaalt u een particuliere eigen bijdrage in de vorm van huur- en servicekosten. Daarnaast worden de zorgkosten betaald uit een V.P.T. (Volledig Pakket Thuis).

In De Volle Aandacht is ruimte voor maximaal 9 bewoners. Tevens kiest u in De Volle Aandacht voor uw zelf gekozen woonplek, voeding e.d. Door de particuliere financiële eigen bijdrage bent u gegarandeerd van intensieve persoonlijke aandacht door een vast team in een huiselijke omgeving en in het vertrouwde ritme van de dag. De Volle Aandacht is daarom uw geld ten volle waard. Wilt u meer weten wat dit voor u betekent, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bij opname in een verpleeghuis wordt deze begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging geleverd via Zorg in Natura. Het verpleeghuis bundelt al de indicaties van hun cliënten en stelt daar medewerkers voor aan. Daar komt de functie verblijf bij. De cliënt verhuist naar het verpleeghuis, krijgt alle voorzieningen (wonen, voeding, ed) van het verpleeghuis, betaalt een maximaal € 2652,40 (in 2023) eigen bijdrage (c.a.k.) en beschikt nog over een klein eigen bedrag als zakgeld.

Grenzen aan en voorwaarden voor bewoning

Het is de intentie dat de bewoners van De Volle Aandacht hun verdere leven in het huis kunnen blijven wonen. De groepsbewoning en bescherming die het huis biedt zijn echter bepalend voor de mogelijkheden in begeleiding en opvang. Het huis is een “open huis” en kan haar bewoners niet tegen hun uitdrukkelijke wil in bescherming nemen. Bewoners met sterk overlast gevend gedrag of bewoners die zich uitdrukkelijk willen onttrekken aan de bescherming kunnen niet in De Volle Aandacht wonen. Ook voor bewoners die in de loop van hun verblijf de grenzen van de mogelijkheden van het huis overschrijden zal in overleg met hun vertegenwoordigers een vervangende oplossing gevonden moeten worden. In De Volle Aandacht is het, mede uit veiligheidsoverwegingen, niet toegestaan te roken voor bewoners, bezoekers en medewerkers.

Neem contact op

Meer weten over onze kleinschalige woonvormen voor demente bejaarden in Noord-Holland? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw specifieke situatie te bespreken.